پیش بینی کردن خطرات احتمالی برای صاحبان کارخانهها و تولیدیها دیگر نه یک انتخاب ساده بلکه یک دوراندیشی هوشمندانه محسوب میشود. بیمه آتش سوزی صنعتی بهترین انتخاب برای مسئولین مراکز غیر صنعتی است که قصد دارند تا حد ممکن از غیر مترقبه بودن حوادث بکاهند و درصد خسارتهای وارده را، در صورت وقوع حادثه، به صفر نزدیک کنند. تهیهی بیمه نامه آتش سوزی صنعتی تنها راه رسیدن به این هدف است.
در یک نگاه کلی دو نوع بیمه برای مراکز تولیدی، فروشگاه ها، انبارها و پاساژها وجود دارد: بیمه آتش سوزی صنعتی و بیمه آتش سوزی غیر صنعتی.
بیمه آتش سوزی صنعتی، بیمه نامه ای مناسب برای صاحبان کارخانهها، و واحدهای تولیدی صنعتی است و برای آن دسته از مراکز صنعتی، که همیشه در معرض خطرات مختلفی از جمله آتش سوزی هستند، قابل صدور است. از آنجایی که جبران خسارتهای وارده به مراکز صنعتی کار بسیار دشواری است، طبق بیمه نامه آتش سوزی مراکز صنعتی، ساختمان، ماشین آلات، مواد اولیه، کالای ساخته شده، کالاهای موجود در انبار کارخانه، اثاثیه و لوازم ثابت و نیز کالاهای امانی بیمه میشوند و در صورت وقوع حوادثی چون آتش سوزی، صاعقه، انفجار و … مواردی که در بیمه نامه قید شده است، تا سقف تعهدات مندرج در بیمه نامه، تحت پوشش شرکت بیمه خواهد بود.
مواردی که تحت پوشش بیمه آتش سوزی صنعتی قرار میگیرند را میتوانیم به دو دستهی کلی «پوششهای اصلی» و «پوششهای فرعی یا اضافی» تقسیم کنیم. بیمه گذار میتواند در صورت تمایل، پوششهای اضافی را نیز به صورت تکمیلی به بیمه نامهی خود اضافه کند.
با در نظر گرفتن پوششهای اصلی به همراه پوششهای فرعی، بخش قابل توجهی از خسارتهای احتمالی، توسط بیمهگر، جبران خواهد شد. در ادامه موارد تحت پوشش را ذکر میکنیم:
عوامل مختلفی بر روی هزینهی بیمه نامه آتش سوزی صنعتی تاثیر گذارند. از مهم ترین عوامل میشود به نوع صنعت، ارزش ماشین آلات و وسایل مراکز صنعتی و تولیدی، ارزش ساختمان یا سوله مربوط به آن مرکز صنعتی ... اشاره کرد. هر کدام از این موارد، به همراه نوع کاربری و میزان ریسک مرکز مورد نظر، میتواند به کاهش یا افزایش هزینه بیمه آتش سوزی صنعتی منجر شود. در یک بررسی جزئیتر میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
در بازدید اولیه بیمه آتش سوزی صنعتی، کارشناس بیمه با توجه به این عوامل خسارات را بررسی میکند و متعاقبا میزان ریسک را اعلام میکند و بر مبنای آن نرخ و حق بیمه تعیین میشود. برای دریافت مشاوره یا خرید اقساطی با شماره 02141783 تماس بگیرید.
فراموش نکنید برای ثبت بیمه نامه آتش سوزی مراکز صنعتی باید حتما کد پستی به همراه سایر اطلاعات ثبت و تایید شود. در صورت تغییر کد پستی نیز باید حتما شرکت بیمهگر مطلع شود.
جهت دریافت خسارت از شرکت بیمه لازم است که حتما تا نهایتا ۵ روز بعد از وقوع حادثه گزارش آن را اعلام کنید. بعد از این مرحله، کارشناس بیمه به محل حادثه مراجعه میکند و میزان خسارت را تخمین میزند و صحت حادثه را تایید میکند. در نظر داشته باشید که گزارش آتش نشانی، پلیس نیروی انتظامی و کارشناس خسارت شرکت بیمه برای دریافت خسارت لازم است.
فسخ بیمه آتش سوزی صنعتی نیز مانند دیگر بیمهها، در سه صورت رخ میدهد:
در حالت اول فسخ از سمت بیمه گذار انجام میشود و شخص میتواند دلایل مختلفی از جمله عدم عمل به تعهدات از سوی بیمهگر داشته باشد.
در حالت دوم فسخ از سمت شرکت بیمهگر انجام میشود و میتواند دلایلی از قبیل عدم پرداخت به موقع و کامل اقساط بیمه از طرف بیمهگذار و یا عدم حسن نیت بیمه گذار در قبال بیمه گر داشته باشد.
در حالت سوم فسخ به صورت خود به خودی انجام میشود. این حالت زمانی صورت میگیرد که داراییهای بیمهگذار به طور کامل (نه فقط بخشی از آن) در سانحهی حریق از بین برود و نابود شود.